Boxing / Boxercise är för dig som är 13 år eller äldre samt även för vuxna.

Vad vi kommer att jobba med:

Boxercise är en gruppträningsform som främst är tänkt som konditionsträning, men man lägger ofta in vissa styrkeövningar som exempelvis situps och armhävningar. Träningen är inspirerad av olika kampsporter, men till skillnad mot kampsporterna använder man enklare kombinationer för att alla ska kunna hänga med.

Den utövas parvis eller i grupp, där den ena parten har säckhandskar, ett slags tunna boxhandskar, medan den andra håller i mitsar. Den som har handskarna utför sedan olika kombinationer av slag mot mitsarna som partnern flyttar beroende på vilka slag som ska utföras. Därefter byter man roller. Man använder vanligen två små mitsar, en på varje hand. 

Du kommer att lära dig att slå olika kombinationer mot mitsarna och förstås lära dig att ta emot dessa slag med mitsarna och flytta dem till lämplig position inför nästa slag.

Ingen kommer att få slå på annat än mitsarna och inga andra slag är tillåtna än de som förevisas av läraren. Skulle någon missköta detta får man sitta bredvid resterande del av momentet eftersom man utgör en risk för sig själv och övriga i gruppen. 


För tid och plats se vårt program >>